POGOSTA VPRAŠANJA

SPLOŠNO

Ali lahko obiščemo vaše posestvo ali klet?

Obiski bodo mogoči od pomladi 2022 dalje in veselimo se, da vas pozdravimo v našem domu.

Ali nudite degustacije ekstra deviškega olja in vin?

V tem trenutku ne, a jih načrtujemo takoj, ko bo posestvo dokončno zaživelo. Toda ni razloga, da bi v vmesnem času kaj zamudili – naše izdelke lahko okušate iz udobja svojega doma z včlanitvijo v klub Monterol ali s spletnim naročilom naših izdelkov.

Kaj pomeni, da so vaši izdelki biodinamični?

Biodinamična načela kmetovanja pomenijo, da se celotno posestvo obravnava kot en sam organizem. Spodbuja biodiverziteto, promovira regeneracijo in se drži pristopov, na katere so prisegali naši predniki. Ker za svoje izdelke uporabljamo zgolj sestavine, ki zrastejo na naši zemlji, imamo popoln nadzor nad njihovo kakovostjo. Ves pridelek pobiramo ročno in na njem nikoli ne uporabljamo pesticidov ali drugih kemikalij. Biodinamična načela za nas pomenijo, da sledimo ciklom lune, toku sprememb v letnih časih in se zavzemamo za nam najdražje vrednote: trajnost in vrhunsko kakovost. Tako z gotovostjo lahko trdimo, da so ekstra deviška oljčna olja in vina Dimnik Estate tista, ki se jih ne da pozabiti.

NAKUP

Kam dostavljate?

Dostavljamo po vsej Sloveniji. Za dostavo izven države nas kontaktirajte.

Kdaj lahko pričakujemo pošiljko?

Dostavljamo znotraj Slovenije s Pošto Slovenije. Vaše naročilo bomo glede na način plačila obdelali takoj, ko bo mogoče. Več informacij preberite pod pogoji poslovanja.

Kje in kdaj lahko osebno prevzamem naročilo?

Ko bo naročilo sprocesirano in pripravljeno, vas bomo obvestili po elektronski pošti. Prevzem je mogoč na Leskoškovi 11 A v Ljubljani. Za več informacij nas pokličite ali nas kontaktirajte.

PRODAJA IN MEDIJI

Želeli bi prodajati vaše izdelke. Kako lahko stopimo v stik z vami?

Bilo bi nam v čast. Kontaktirajte nas in odzvali se bomo v najkrajšem možnem času.

O vaši zgodbi in izdelkih bi z veseljem pisali. Kje lahko dobimo podrobnosti o izdelkih, fotografije in ostale informacije?

Z veseljem vam posredujemo vse informacije, ki jih potrebujete. Pišite nam na info@dimnikestate.com.

VINO

Ali so vina brez konzervansov?

Naša vina vsebujejo minimalno količino žveplovega dioksida (SO2). SO2 služi dvema namenoma: preprečuje, da bi vino reagiralo s kisikom, kar lahko povzroči porjavitev ali nenavadne vonjave (oksidacijo), in zavira rast bakterij in neželenih divjih kvasovk v grozdnem soku in vinu. Naravna vina navadno vsebujejo manj kot 80 mg/L žveplovega dioksida, konvencionalno pridelana vina pa vsebujejo tudi več kot 200 mg/L.

Ali je vso grozdje za vaša vina pridelano na vašem posestvu?

Tako je. Ponosni smo, da lahko rečemo, da je posestvo kraj, kjer so vsi naši izdelki proizvedeni od začetka do konca.

Kako in kje naj hranim vino?

Idealno je, da vino shranjujete pri okoli 12 °C, zato bosta najboljša izbira hladilnik za vino z nadzorom okolja ali pa vinska klet, saj obe možnosti omogočata nadzor nad vlažnostjo, temperaturo in ohranjata izdelke v temi. Če takšnega hladilnika ali vinske kleti nimate, je dovolj preprosto stojalo za vina v prostoru z možnostjo nadzora temperature.

Kako dolgo zdrži odprta steklenica?

Večina vin v odprtih steklenicah zdrži okoli 3 do 5 dni. Starejše vino bo lahko imelo slabši okus.

Pri kakšni temperaturi je najbolje servirati vino?

Vino Istriablanc je najbolje servirati pri 9 °C.
Vino Monterol je najbolje servirati in odpreti pri 18 °C.

EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE

Kje in kako nastane vaše ekstra deviško oljčno olje?

Naše olje nastaja tam, kjer tudi raste vseh 10.700 oljk – ob Jadranskem morju v Istri. Vse se zgodi na enem mestu pod budnim očesom naše ekipe: skrb, ročno obiranje in predelava.

Kakšen je najboljši način shranjevanja ekstra deviškega oljčnega olja?

Obvarujte ga pred direktno sončno svetlobo. Najbolje je, da ga hranite v temnem prostoru ali shrambi. Izogibajte se shranjevanju ob oknu in ga ne pozabite varovati pred vročino. Izpostavljenost zraku lahko povzroči, da olje izgubi svojo prvotno senzacijo.

Koliko časa zdrži odprta steklenica oljčnega olja?

Ekstra deviško oljčno olje lahko v odprti steklenici zdrži od 12 do 18 mesecev. Kasneje lahko postane žarko, če ni pravilno shranjeno. Zato ga hranite v hladnem in temnem prostoru ter ga zavrzite, ko preteče njegov rok uporabe.

Kakšna je dimna točka vašega oljčnega olja?

Prepričanje, da ima oljčno olje zelo nizko dimno točko, je izjemno pogost mit. Visokokakovostno ekstra deviško oljčno olje, kakršno je naše, ima lahko dimno točko šele pri 200 °C. To je več kot dovolj, da pripravite svoj najljubši obrok z okusom Mediterana. Vseeno pa se dimna točka zaradi naravnih procesov s daljšim časom odprtja olja niža in temu se žal ne moremo izogniti.

MONTEROL kLUB

Ali lahko spremenim tip svojega članstva?

Seveda. Kontaktirajte nas in nam povejte, kako želite, da ga prilagodimo.

Se bo moje članstvo vsako leto avtomatično obnovilo?

Preden članarina poteče, vas bomo obvestili in vam ponudili podaljšanje.