POSESTVO

Dimnik Estate leži sredi mediteranske istrske pokrajine v bližini morja, ki ga opazujemo z vsakega kotička posestva. Vpliva poletnega maestrala in zimske burje ustvarjata edinstveno klimo, zaslužno za posebno kakovost pridelkov v našem oljčniku in vinogradu. Z biodinamičnim pristopom in trajnostno agrikulturo skrbno pridelujemo oljke in grozdje že vrsto let. Na posestvu raste 10.700 oljk, med njimi pa je kar 12 vrst. Oljke se obirajo ročno in dnevno hladno stiskajo, da zadržijo vse najboljše sestavine, ki jih za nas pridelujejo te zveste rastline.

Med oljkami kraljuje bujen vinograd avtohtonih in tujih sort, ki nas vsako leto obdari z grozdi malvazije, terana, merlota in lagreina. Za izbrane okuse vina v naši kleti in v vinogradu skrbijo svetovno znani francoski svetovalci Derenoncourt iz Bordeauxja.

Narava, ki so jo uredile pridne roke, prav vsakega navda z občutkom spoštovanja. Posestvo je varno zavetje za raznolike rastlinske in živalske vrste ter oaza sprostitve za vse obiskovalce, ki lahko uživajo v pogledih na veličastno naravo in morsko gladino.